April 1, 2015

welcome gst (-,-)

belum pernah lagi tgk hampir 70% rak dalam NSK kosong, berlaga-laga troli di setiap inci ruang dalam NSK, beratur panjang hanya untuk menunggu giliran parking, bersesak-sesak di hari Selasa pada WAKTU BEKERJA, dan berebut troli lepas sekian lama menunggu troli di kumpulkan. serius 1 family bawa sampai 2 troli. humm kalau perbelanjaan setiap bulan adalah 300 percaya tak rata-rata bulan ni akan berbelanjan 3X GANDA??

Dan semua tu berlaku pada 31 march 2015 hari terakhir sebelum semua barangan di GST-kan.. Jangan ckp JANGAN RISAU BUKAN SEMUA BARANG DI GST-KAN KALAU HANYA BEBAS GST TAPI HARGA TETAP? BEBAS GST TAPI TETAP ADA KENAIKKAN DISEBABKAN BARANGAN YANG DIGUNAKAN ADA GST SBG CONTOH PEMBELIAN RUMAH? 


3 comments:

  1. sampai dua troli? mahu beli stok untuk setahun agaknya :-)

    ReplyDelete
  2. hahaha.. kata orang, "bersahur" untuk gst.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Saya pergi 4 hari sebelum. Konon singgah nak beli biskut je kat NSK sebab kat luar tengok macam lengang je kat parking tu. Sekali kat dalam tengok penuh sesak dengan troli. Kes satu family bawak sampai dua troli tu la. Sampai eksiden-eksiden troli dibuatnya.

    ReplyDelete

Misi rumah

Saya tak tau knp email tu pi tukaq ke email husband. Pastu x boleh login balik pakai email sendiri da. #misirumahke3 Tahun2018 tu ta...