August 21, 2015

Dengar cerita menggiurkan bila merasa itu semua hambar.

  1. Selalu hanya tengok review tentang restoran ni.
    Husband : makan kat restoran istana bambu nak.
    Wife : ummp sedap tuuu selalu tgk org review.


    ********************

    siap order dalam 8.30. Tgu punya tunggu sampai makanan dalam pukul 10.15!!!! Dengan keadaan restoran yg lengang..
    Husband cuma cakap syg lambat sebab restoran ni menyajikan makanan yg panas panas syg dia nak masak lagi. Bila makanan sampai telur dan sotong sejuk dan green curry tu cuma suam suam. HAHAHA

    Menegecewakan la. Tak tau la time org review mmg masakan dia best and dorg layan tiptop. Mungkin time sy gi ada pape berlaku didapur dorg ke hihi mana kita nak tau kan...

    Green curry chicken RM 16 yg mual. Sebab cm makanan bersantan yg tak panas dia jd muak sgt.
    Telur dadar RM 7. Telur yg tak panas lansung dan tak gebu
    Sotong kerabu RM 12. Humm mengecewakan sejuk dan hanya letak sotong dan sos cili thai . Sotong pun cm tak masak.

    Total RM 59. Kalau saya makan sukho thai bukit beruntung menu yang cam ni dalam 20lebih jer. Siap dengan mintak nasi tambah sebab sedap.


    Mungkin sy salah pilih menu?makanan lain sedap ke?




  1. Istana Bambu Restaurant
  2. Restaurant
  3. Lot 841-842 Jalan Ulu Kelang, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  4. +60 3-4251 4717

August 17, 2015

Semua jadi saksi. Aku nak tunaikan 7perkara tu secara konsisten. Hmmm kadang niat terus menerus sekadar menjadi niat semata2 yang sering berkubur begitu sahaja. Teruk! Kejayaan tanpa usaha tuh namanya mimpi.....




August 6, 2015

roti expiry

Roti biasa kita beli nak buat sarapan pagi. tapi bape keping sangat kita boleh makan sebelum expiry. selalu hampir separuh buang lebih dari makan. jadi untuk 2hari pertama ok buat sarapan disapukan dgn jem. hari ketiga (dan esoknya expiry) pilih la kombinasi yang sedap2 untuk roti ni samada sardine cheese ke hotdog cheese kee.. cheese + sardine + sambal daging lebihan pun boleh :p

Husband alahan hanya boleh makan daging jer..

Sym 250 abang..

Jangan x tau moto ni mampu sampai ke perak hehe Dah sampai lepas 3jam hehe Berbekalkan GOPRO atas kepala dapat la ambil sedikit vi...