November 26, 2015

kali pertama


Tarikh kali pertama jumpa suami.masa tuh dia syak tgn dia patah. dia boleh drive sampai betul2 depan rumah aku dan paksa aku bawa dia pergi hospital. (sebelum tu kitaorg hanya msg shj. dia kwn pakcik dia tau mana rumah aku grr) aku patern nak msg aku msg la nak keluar2 jumpa ni aku malas... Tp masa tuh aku keluar gak sbb dia da depan rumah. grr teman pergi HKL dpt mc siap tangan bersimen. SIAPA NAK BAWA KERETA BALIK? haha aku ler yg bawakan.. amboi mcm da lama kenal hihi selepas tgn dia hampir baik kami jumpa lagi sekali dia terus nak hanta rombongan merisik. 2mnggu mcm tuh terus merisik terus bertunang. JODOH Allah dah tetapkan aku bercinta mcm nak RAK pun last2 jodoh aku yang aku jumpa 2 kali je :)
Alhamdullilah.

(aku update sebab laki aku update pic ni hehe)

nak pi lari beli chatime. thirstday bye :)

November 22, 2015

Cari kepuasan dengan hindari Facebook?

"Org yg delete account fb mereka lebih puas dengan kehidupan mereka selepasnya berbanding sewaktu mereka memiliki account fb"??

Pada aku ada beberapa bab kalau aku tgk kt fb tertentu aku sentap. Sentap sorg2. Tu da menjadi penyumpng tk Dpt kupuasan hidup. 
La ni Dr td aku tgk fb aku tk mau lelap. Tido lewat tk Dpt kupuasan hidup tu. La ni aku main blog sekejap sgt aku ngntuk da hihi tu dia blog tu petanda main byk hang bakal Dpt kupuasan hidup. Lgi satu kalau hang tgk fb musuh puas tak? Tak puas lnsg. TAPI KALAU HANG DAPAT TGK BLOG MUSUH PUAS TAK TEROKA? PUAS SANGAT HUHU



Goodnight


November 21, 2015

Legoland

Hari ahad tu bangun tido. Suami pandang isteri terus bersuara "yang jom GI legoland" sambil buat muka yakin macam da apply cuti tahunan 2hari hihi mmg da byk Kali dok sebut "legoland legoland" ni.. Isteri terus bangun cari baju iron masuk kete terus hihi




Keluar je highway tenggelam punca terus nak ke arah legoland tu. Tgk sumber sini . aku pilih "Route 1" sampai hihi mudah. (Kitaorg lebih suka cara cri jalan mcm ni banding waze. Tak percaya waze)

Route 1. Exit tol Senai Utara-ikut signboard Nusajaya akan membawa anda ke
Legoland.(via Second-Link Highway)
Route 2. Exit tol Skudai, ikut Jalan Skudai dan masuk ke interchange Taman
Tun Aminah dan amik Jalan Gelang Patah
Route 3. exit tol Skudai, ikut Jalan Skudai dan masuk interchange Taman
Perling-Pasir Gudang, ikut signboard Nusajaya-Legoland
Route 4.Exit tol Skudai,ikut Jalan Skudai dan masuk interchange Danga ke Nusajaya / Kota Iskandar-Legoland(via Lebuhraya Pesisir Pantai-Kota Iskandar) Juga akan melepasi exit   Bukit Indah di mana di sini terletaknya perbandaranPusat Bandar Bukit Indah yang mengandungi Jusco Aeon ,Tesco dan Giant Taman Bukit Indah (3.5km ke Legoland Malaysia) . Di Pusat Bandar Bukit Indah ini juga terdapatnya penginapan berbentuk hotel dan homestay di mana dengan menginap di sini menawarkan anda pelbagai kemudahan-kemudahan berbanding dengan Legoland dan Nusajaya – Kota Iskandar yang masih lagi membangun (seperti Putrajaya awalnya)  Komen Krew J2C2- malam harinya mati kutu…huhu

RM 135 seorang theme park shj + Dpt redeem makanan RM10. Total 2ticket Dpt redeem RM 20 (sepinggan pasta + sekotak kecil ribena + semangkuk sup cendawan shj) kami tak tmbah pape makanan kami simpan Perot utk makan biar berbaloi bila keluar nti. Hihi pusing jalan bergambor menjerit (roller coaster). Keychain kami tak beli SBB mahal Sgt huhu kira boleh dikata kan serba serbi mahal la kat sini huhu keluar ptg tu terus balik kl sudah lah mimpi apply cuti tu SBB esok isnin hang tak cuti kerjaaaaa :)


November 10, 2015

Kenapa gemuk

Tak payah pikiaq byk Sgt esok tak keje.. Huhu OK alaa 7kg JER naik pun hihi asal dok atas pelamin je lepas tu mesti gemuk. Haha




Sape setuju?? Hihi


Sym 250 abang..

Jangan x tau moto ni mampu sampai ke perak hehe Dah sampai lepas 3jam hehe Berbekalkan GOPRO atas kepala dapat la ambil sedikit vi...