December 30, 2015

Hati Tak sedap baik beringat.

Tadi masuk baju dlm mesin tapi hati Tak sedap berasa mcm ada bnda tak kene ni. Da habis nak sidai OK aku da tau apa yg Tak kene. Lupa nak amek seluar baru beli tu supaya aku basuh asing. Adoiiiiiiii habis 2helai baju warna krim Dan soft pink jd warna biru adoi adoiiiiiiii knp aku Tak ikut kata hati yang tak sedap tu supaya aku check lagi bakul baju Kotor tuu.. Adoiiiiiiiiiiii
Sambil aku sidai baju sambil aku Cuba tenangkan hati ni......



Aku bg gmbar bukan apa aku nak bg stalker tgk supaya Tak boring hihihi selamat malam

December 27, 2015

Kahwin atau membujang

Kalau ada orang nak kahwin dengan perempuan adakah perempuan WAJIB terima ? 

Wajib terima sebab kalau tolak jodoh nanti akan lambat DAPAT jodoh lain. Nanti kau akan membujang sampai tua.

Adoi jgn anggap pmpn desperate Sgt nk kahwin sampai korg byk bg tekanan kat pmpn k. Bahasa ITU kene ubah supaya lebih buat pmpn paham bukan rasa tertekan Dan terus jd terdesak nak khwin.. 

"Pastu skrg korg rasa aku nasihat org tp aku pun kahwin awal. org nak aku kahwin jugak??"

Satu je la. Aku masa tu bukan desprate aku betul2 yakin jodoh aku siapa masa tu. Aku yakin da sampai waktu aku khwin. Satu je yg aku selalu doa kalau dia benar jodohku Dan sudah sampai waktu nye YAALLAH permudahkan la. Alhamdullilah mmg mudah sgt2 mudah. 
Aku kenal bulan 2/2014 (jumpa sekali shj)
aku tunang bulan 3/2014 (merisik+tunang)
aku nikah bulan 6/2014 (alhamdullilah tanpa plan jangka masa panjang Tanpa tempoh masa utk kenal hati budi)

Jadi tidak aku kata kan yang perempuan wajib khwin cecepatnya seolah2 nak kata pmpn jgn tolak jodoh nanti malapetaka la jadinya kau akan membujang sampai tua. Tak baik mcm tu. Dan pmpn jgn pikirkan org sekeliling yg sibuk hal org. Satu je kau tahu keperluan kau. Perempuan letak target bila waktu umur kau rasa kau nak khwin. Kemudian berdoa byk2 pandang lelaki yg paling kau rasa selesa yang paling kau rasa dihargai, disayangi Dan boleh jaga kau baik baik. Jika ada kau kene ajar hati kau utk Cuba dalami keperluan kau. InsyaAllah kalau betul2 da sampai masa akan Allah tiupkan rasa nak khwin tu dlm hati kau walaupun memula mulut kau ckp kau tk sedia nak khwin lagi. Hehehe

Kwn aku Tanya aku cuma boleh ckp hanya kau yg tahu keperluan kau. Disamping kau berdoa la Dan berusaha kearah tu. Sebab jodoh ni kan kita kene usaha sikit jgn kau mental SBB org sekeliling. 

December 20, 2015

69KG
Hahaha siapa nak jawab???

Kene diet ni. Habis la kalau naik 70kg......

Perkara matang yang da korang buat?


Kak ipar : lawa handbeg bape harga?mesti mahal niii...
(Jawapan matang) : Tak igt berapa.. Takde la mana ada beli yg biasa je..


Kalau dulu time Tak matang..
(Jwapan Tak matang) : oh beg ni beli 500lebih. Mmg minat beg JENAMA ni . kualiti bgus tapi tu la harga mahal. Jwapan Tak matang selalu berbaur sombong riak poyo..........

Ni Perubahan ketara bila aku matang hahaha alhamdulliah kita sentiasa nak jadi semakin baik kan =)

December 15, 2015

hobi apa?

kalau dapat main game aku salam cium nk gi keje pun suami tak perasan huhu geram kan pastu da sampai opis mula la nak msg manja2 pujuk weekkkkk haha aku tak berapa kisah sgt tak ambil hati la orang kata janji suami depan mata heeeee hobi aku? aku pun tak tau main game pun dinner dash je hahahahah

December 11, 2015

Org jahat ni korang menyusahkan



2malam suami aku takde . tengah malam smlm dalam pukul 12.30 lapar Sgt. Memandang rumah tk jauh Dr tempat org "berjaga malam" aku pun bercadang start kereta Dan terus tuju ke uptown. Rumah dekat Sgt ngn uptown danau. Perh pack GIla parking. (Uptown da mcm pasar mlm banyak Sgt pilihan makanan.bestt tp parking nye mengecewakan) aku pusing terus tuju restoran MCD tkde drive thru. Turun da kelam kabuttttt ,settle beli kelam kabut lagi , bawak kete kelam kabut lagi cuma sebab aku takut. Begitu teruk aku rasa SANGAT tak selamat.... Hey org jahat ni menyusahkannnnnnnnn dengan terpaksa sorok2 beg dekat bawah seat kete tak best tau tk. Tak bebas rasa takut. Da la org jahat skrg sentiasa up to date cara dorg buat jahat. Contoh dulu letak hand bag seat penumpang mmg mengundang la peragut lepastu kita ubah pada bawah seat penumpang lama2 pun cara tu tk boleh da bila dorg ubah plan focus pada bawah seat jugak. Dahhh skrg terpaksa letak pada bwh seat dalam kain pemandu. Pastu kita pulak selalu nak "bergaduh dengan beg DLM kain tu" * berlanggar2 beg kat kaki tu.
Penjahat ni mmg kau menyusahkannnnnnnnnn.

December 3, 2015

"no pork/no lard" jaminan halal untuk kita?

Makanan halal adalah selain drpd yang berikut :- 

  • 1 : Babi dan segala bahagian tubuhnya
  • 2 : Anjing dan segala bahagian tubuhnya
  • 3 : Bangkai (binatang yang halal dimakan tapi mati tidak disembelih mengikut syarat sembelihan yang betul)
  • 4 : Binatang yang bertaring seperti beruang, singa dan monyet
  • 5 : Burung pemangsa dan berkuku tajam seperti helang
  • 6 : Binatang yang dilarang agama membunuhnya seperti semut dan lebah
  • 7 : Binatang yang diperintahkan agama untuk membunuhnya seperti ular, jengking dan tikus
  • 8 : Binatang yang kotor dan menjijikkan seperti lalat dan kebanyakan serangga
  • 9 : Binatang yang hidup di dua alam seperti katak
  • 10 : Darah
  • 11 : Alkohol dan segala yang memabukkan
  • 12 : Najis
  • 13 : Tumbuhan-tumbuhan yang beracun atau boleh memudaratkan kesihatan
da banyak sgt restoran mudah2 jer nak dpt pelanggan ISLAM dgn bermodalkan 'NO PORK/NO LARD'. dekat office je ada kedai roti yang berstandart "mahal" dan restoran kopitiam. dua2 bermodalkan  'NO PORK/NO LARD'. ramai melayu yakin da. 
aku cuma risau pada : -
point no 3. kebanyakkan restoran ni milik bangsa cina logik igt dorg akan beli daging2 pada penjual ISLAM yang suci disembelihkan mengikut syarak????? kalau tak umpama korg makan bangkai. BANGKAI weyy..ishhh
point no 8 : tahap kebersihan? menjamin ke?
point no 11 : bimbang juga sbb mereka selalu rasa buh wain lebih sedap. bimbang dorg ni acah nak lebih sedap buh wain..

Halal pada kita umat Islam bukan sahaja tertumpu pada unsur2 babi sahaja byk point yang kita perlu titik beratkan :)

December 2, 2015

amalan murah rezeki

       Dekat pejabat ada sorang akak ni melalui pandangan mata aku dia ni murah rezeki, byk benda dia buat menjadi. disamping aku berkawan ngn dia ni dia seorang yg tak kedekut. kalau makan dia selalu tmbah duit dia atau belanja terus. kadang aku nak bayar balik sampai berkejar kejar dia nak bayar balik tak nak bagi dia belanja.

dibelanja lagi lagi
     Bila aku cermin diri aku ni. hmm seorang yang kedekut berkira.. "aku TERbelanja" org sikit aku balik rumah dah berasa ralat. kalau aku bg pinjam org duit aku da asyik pk bila jumpa je org yang hutang MESTI dalam hati aku akan ckp dia ni bila nak bayar duit aku. tak tido malam. walhal aku lupa tak kedekut tu amalan terpuji dan amaln murah rezeki. tak tak ni bukan sekadar cite yang aku nak buat modal dalam post tp tu mmg sifat aku. kalau kwn yg jenis suka suruh aku TERTERbelanja dia ni atau yg jenis pinjam tak bayar aku tak suka kwn terus. TAPI SIFAT TERPUJI TU BERPADA PADA JGN SUKA AMEK KESEMPATAN PULA PADA ORANG.

Sym 250 abang..

Jangan x tau moto ni mampu sampai ke perak hehe Dah sampai lepas 3jam hehe Berbekalkan GOPRO atas kepala dapat la ambil sedikit vi...