March 23, 2016

bila awal awal begitu semangat kemudian semakin pudar pudar dan sampai balik masa menyesal menyesal menyesal kemudian azam semangat balik tu mai.
kadang kadang aku tak tahu tahap kesedaran aku ni sebesar mana.

March 9, 2016

waktu makin cepat


korang rasa tak?
2bulan dalam tahun 2016 dah berlalu !
2hari dalam minggu ni da berlalu !
17jam dalam hari ni pun dah berlalu !
TANPA KITA SEDAR



Saat ni semoga kita semua berada dalam kalangan mereka yang beriman. amin

March 8, 2016

Bahagia ditayang atau sekadar simpanan kenangan kita dia masa akan dtg?

Entri sebelum ni ada sy ckp yg kami bakal berhoneymoon. Org terdekat mula tnya mana gmbr honeymoon??


Sedang aku duduk aku tersinggung dengan satu gmbr dr kwn aku di ig. Tersingguh mksdnya aku sedih bila tgk. Masa tu Aku duduk dan aku pndg diri sendiri. Aku ni selalu gk tunjuk gmbr yg mgkin org lain pulak tgk tersinggung. mungkin kan. 


Aku tnya seorg kwn perempuan bujang yg sgt baik dgn aku.  
Dulu aku upload gmbr nikah/gmbr dgn suami. Apa yg kau rasa?

Dia kata dia sedih sbnrnya sbb dia masih belum berkahwin.

Jadi sejak tu aku mcm teragak2 nk letak gmbr dekat ig/fb. Hmm 

"Jika kita tnjuk makanan yg kita makan barangkali org yg kekurangan duit nk beli akan terliur.
Jika kita tnjuk kebhagian kita pada org lain mgkin org yg sedang berduka cita berasa hiba
Jika kita tnjuk kita bercuti mungkin org yg kurang berkemampuan akan berasa sedih."

Oh ye aku berhenna ni dekat pantai cenang 





March 4, 2016

Solat perlu budi bicara atau itu hak kita?

Solat tu perlu budicara majikan yang patut kita berhenti atau kita ada gak utk solat walaupun dipertikaikan?

Masuk ni da 2x cina opis pertikaikan kenapa kene solat 2kali sehari? Kenapa aku kene ambil masa 1/2jam utk solat? 

Kenapa kene solat 2x sehari? Zohor aku tak boleh nk solat time lunch sebab waktu rehat aku dr 12.30-1.15. 1.15 belum msk waktu pun. Utk asar aku blk pukul 6ptg. Sampai rumah dah pukul 7. Tu pun kalau tk jem. Tak sempat.

Kenapa aku solat 1/2jam?
Sebab opis aku ting 8 tgu lift turun ting 3 utk wudhu + tgu lift lg turun ting LG utk ke surau + settle tgu lift lg utk ke ting9 time solat aku akan pos brg dan ambil document sekaligus kemudian turun tangga ke level opis iaitu ting8. 
Dia nak aku settle solat dan keje pos brg dlm masa 15minit. Hummm 

Ni la rupa surau yg daif sgt. Yg sgt panas. Dlm tu merupakan tempat sampah + tempat tersusunnye outdoorunit aircond office. Bahang dia kau da terasa saat langkah kaki kat pintu surau. Tu la tempat cina tu kata aku melepak hummmm

Mcm mana aku nk rasa happy keje????


March 3, 2016

Majikan yg buat pekerja nk mc selalu

Bermalam dirumah mentua. Pagi td suami bangun dlm keadaan kaki yg sakit sengal2. Aku tnya berulang kali sakit ke abg? Abg sakit blh hanta syg ke ni? Ye ke boleh ni?
Suami tnya blh hanta lgi, tp kalau abg sakit sgt ni syg mcm mana?

Syg nak mc juga hehehehe
Nampak peluang utk tak payah pg keje kat situ. Hari2 aku tak happy utk ke tempat keje. Suasana kerja yang sgt teruk sepanjang hidup. Hmmm

Skrg 9:54 pagi : aku kat opis tk jd mc hmmm



Sym 250 abang..

Jangan x tau moto ni mampu sampai ke perak hehe Dah sampai lepas 3jam hehe Berbekalkan GOPRO atas kepala dapat la ambil sedikit vi...