October 27, 2016

ah kau byk alasan !



Janji sabtu,

JANJI : sabtu kawan tunang & pukul 9pagi nak ke rumah dia.

da siap sepatutnya suami balik jam 8pagi tu (suami balik baru keluar ye) tup tup smpai pukul 12tgh hari suami masih belum balik ada kes dan suami mintak aku pergi pejabat dia je..

Maka Perjanjian itu Batal.

Janji ahad.

JANJI: kawan sekolah rendah kahwin. budak ni rajin datang majlis org termasuk majlis aku pn dia datang.

tapi FIL masuk ijn. tidak smpai hati nk pergi kenduri kami terus ke ijn..

Batal lagi janji ahad tu.

sabtu ni pula kawan baik pengapit ku nikah..

aku cuma mampu ckp insyaAllah akan datang........

aku cuma harap jangan sesekali pandang remeh pada alasan yg orang berikan. INGAT! Zaman hidup penuh alasan ni zaman tak matang k! sekarang ni zaman matang zaman serius ! semoga segala gala yang dirancang dipermudahkan :)




October 17, 2016

Tips untuk cable usb apple tahan lebih lama



Siapa pengguna apple akan tahu betapa teruknya kualiti cable usb... Habis jaga pn mesti nk rosak jugak.. Rasa mcm cable samsung tu semua lagi ok kot... Penah merasa tukar cable 3kali masa pakai ipad (  zaman blaja pakai duit ptptn ). Masa tu gigih beli cable ori RM89.. Baru ni kan ada dapat lucky draw iphone baru pakai.3bulan cable da rosak beb..

cite dia skrg ni Org tak pakai la cble ori........

Betol korg gi beli yg tak ori ok. Sama je tahan lama juga betri phone kalau cable rosak lagi pun tak sakit hati sgt. Harga pun RM 6.50 kat d.i.y hehehe





October 12, 2016

pilihan hadiah utk suami (eceh) bagi comment sikit :)

HOBI @ PHONE ? ? ?
Mana satu yang bagus kalau nk bagi hadiah pada suami
harga sama.
TAPI
phone nmpk mcm berguna boleh pergi jauh yang hobi ni hurmm jenis hobi tak lama sgt nti mai hobi lain pulak hahaha tp hobi ni yg dia nak sgt..

Bagi comment sikit :)

Sym 250 abang..

Jangan x tau moto ni mampu sampai ke perak hehe Dah sampai lepas 3jam hehe Berbekalkan GOPRO atas kepala dapat la ambil sedikit vi...