March 27, 2018

Tertinggal barang di kaunter

Lepas shopping bila korang balik tengok barang yang dibeli takde tak kira la satu plastic tinggal atau satu dua barang je tinggal. Apa nak buat?

1. Paling penting resit buang slps brg puas hati.. Berguna sgt resit ni..
2. Terus call no hotline mesti ada dekat resit. 
3. Ada sesetengah tempat akan mintak kita no resit/item apa. Ada yang tak nk tolong check dorang terus mintak kita datang tuntut di kaunter khidmat pelanggan. (Yang ni risiko mungkin korg patah balik bnda tu tk tinggal kt kaunter pn tp tercicir kt tmpt lain)
4. terus g kaunter insyaAllah ada. Brg disimpan dlm masa 7hari...

Aku pernah tertinggal dkt kaunter mydin 1 plastik dekat ikea cheras 1barang je dlm satu resit (sb tk beli beg recycle ikea lertuuuuuu...) alhamdullilah semua ada...

Kali ke 3 aku tinggal2 brg kt kaunter lg lakiku ckp tk pyh beli pape da asyik tinggal je huhu

4 comments:

  1. tapi kalau sebulan sekali beli barang dapur sampai penuh 1 troli, rasanya dah x perasan dah kalau2 ada yang tertinggal... nak belek resit yg panjang berjela tu pun malas dah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brg dapo jrg tinggal punya tp kene check hrga. Kalau lg murah dr display diam diam kalau mahal dr harga display claim2 hahaha

      Delete
  2. dah tua la tu asyik terlupa.. hehe

    ReplyDelete
  3. Aku lak kadang2 lupa nak ambil baki duit. Angkat barang, terus nak blah. Tapi selalu nyer cashier tu akan panggil la suruh ambil.

    ReplyDelete

Repair gelang Pandora putus....

Gelang pandora putus.. apa nak buat??? Pandora kat Malaysia ni x tawar kan service repair tak kira korang nk bayar sekalipun. kalau...